The Lonely Piano - online concertserie

Online concertserie vanuit het Concertgemaal

Om de stilte vanuit het Concertgemaal te doorbreken en om u toch te voorzien van prachtige muziek kunt u via onze website luisteren en kijken naar onze mini concertserie The Lonely Piano, uiteraard met als stralend middelpunt onze mooie Steinway vleugel.

Vier geweldige pianisten die reeds bekend zijn met het instrument zijn gevraagd om repertoire te spelen waaruit zij hoop, troost en inspiratie putten tijdens deze periode waarin de podia hun deuren gesloten moeten houden voor publiek.

Deel 1 van The Lonely Piano

Nadezda Filippova en Elizabeth Fadel bijten het spits af met Beethoven en… Beethoven. De laatste met een bijzonder Braziliaans accent!

Deze twee fantastische musici laten niet alleen onze mooie vleugel weer aan het woord, maar vertellen zelf achteraf ook nog over hun muziekkeuze en hun ervaringen als uitvoerende musici ten tijde van de lockdown.

Deel 1 van de online concertserie is vanaf zaterdag 29 mei 2021 om 20:00 uur te zien via: concertgemaal.nl/live

TLP Nadezda Filippova

NADEZDA FILIPPOVA speelde met haar TRPTK Trio vorige winter de sterren boven het Concertgemaal uit de hemel. Tijdens deze lockdown sloot zij een muzikaal verbond met Van Beethoven en werkt nu aan een nieuwe solo cd. In deze serie speelt zij haar favoriet: sonate no. 1.

 

TLP Elizabeth Fadel

ELIZABETH FADEL laat met veel flair klassieke muziek en Braziliaanse choro samenvloeien. 
Beethovens Mondscheinsonate staat aan de basis voor een heel persoonlijke, intieme improvisatie op dit bekende meesterstuk. 


Deel 2 van The Lonely Piano

Tijdens dit tweede deel van deze serie bevindt onze vleugel zich in het goede gezelschap van Mariana Izman en Rembrandt Frerichs.
Zij brengen respectievelijk Mozart en Frerichs met zich mee, en zelfs nog een verrassend extraatje. Luistert u zelf naar de muzikale en persoonlijke verhalen van deze twee topmusici!

Deel 2 van de online concertserie is vanaf woensdag 2 juni 2021 om 20:00 uur te zien via: concertgemaal.nl/live

TLP Mariana Izman

MARIANA IZMAN deze Moldavische alleskunner hoorde u wellicht enkele zomers geleden tijdens de Pianomarathon? Voor deze serie zocht zij haar toevlucht bij die andere alleskunner: W.A. Mozart. Waarom? Dat hoort u binnenkort!

 

TLP Rembrandt Frerichs

REMBRANDT FRERICHS, oftewel Neerlands Hoop in Bange Dagen als het gaat om de combinatie jazz, oude muziek en traditionele niet-Westerse muziek verpakt in eigentijdse composities van eigen hand. Frerichs speelt Frerichs.

Hopelijk zien wij u snel weer in het Concertgemaal!