Za. 21-05-16: Mini Cello Biënnale

Van 21 t/m 29 oktober 2016 barst de zesde editie van de Cello Biënnale Amsterdam weer los in alle ruimtes van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis.

Op zaterdag 21 mei wordt het Concertgemaal alvast omgetoverd tot een Mini Cello Biënnale !

Programma
16:00 Middagconcert
18:00 Diner door de Noordmannen   -UITVERKOCHT-
20:15 Avondconcert   -UITVERKOCHT-

Tijdens het middagprogramma wordt een tipje van de sluier opgelicht van het onderzoek dat cellist Maximiliano Segura Sánchez deed naar de oorsprong van de cello. Samen met zijn ensemble Capella Estense (barokcello, theorbe, klavecimbel en sopraan) speelt hij werken uit het vroege cello-repertoire van Vitali, Scarlatti, Gabrielli en Colombi. Het onderzoek wordt mogelijk gemaakt door de Anner Bijlsma Award.

Tijdens het avondconcert zorgen de jonge honden van de Cello Company voor een afwisselend programma. Solo-optredens, cellokwartetten en cello en piano wisselen elkaar af in het avondvullende programma met klassieke muziek, pop, rock en wereldmuziek. De Cello Company is het huisensemble van de Biënnale 2016 en bestaat uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Cello Biënnale
Met meer dan 80 evenementen en ruim 30.000 bezoekers is de Cello Biënnale Amsterdam dé ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld. De Cello Biënnale van 2016 wordt meer dan ooit het festival waar de wereld wordt binnengehaald. Er worden musici verwacht uit 26 landen en er klinkt muziek uit alle windstreken. Dit jaar wordt het ook het festival van de nieuwe gezichten, van nieuw muziektheater en nieuwe verbindingen tussen klassiek, avant-garde, pop, wereldmuziek en jazz. Buiten de periode van het festival programeert de Cello Biënnale in het hele land activiteiten, zoals dit unieke minifestival in het Concertgemaal!