Za. 16-01-16: Maalstroom, een reis door het hoofd van een componist

Een nieuw jaar met een frisse muzikale start; na dit Nieuwjaarsconcert luistert u nooit meer op dezelfde manier naar muziek!

In Maalstroom neemt de jonge componist Leonard Evers (componist en o.a. artistiek leider van het Ricciotti Ensemble) u mee in het hoofd van een componist aan de hand van eigen composities, beeldende kunst, verhalen en gedichten.
Want hoe ontstaan muzikale ideeën eigenlijk en hoe evolueren die tot structuren? Wat heeft een koe bijvoorbeeld met een compositie voor piano solo te maken? Waarom klinkt Rilke het best op es-klarinet en wat is dat toch met die overmatige kwart?

Maalstroom is een programma vol muzikale verrassingen, magische beelden en wonderlijke verhalen. Het publiek  wordt uitgenodigd mee te gaan in deze eigenzinnige maalstroom van Evers en zijn muzikale vrienden om zo met een frisse blik en een opgeschoond gehoor een nieuw muzikaal jaar in te gaan.
Na afloop van deze avondvoorstelling is er uitgebreid de gelegenheid te praten, vragen te stellen, of toch nog eens dat ene stukje te beluisteren.

Met:
Leonard Evers (piano, trompet)
Bart de Kater (klarinetten)
Jesse Faber (klarinetten)
Niek Kleinjan (percussie)
Wouter Ydema (dichter)
Marlijn Runia (zangeres)

De musici worden bijgestaan door de bijzondere vormgeving van Ulrike Quade Company die internationale bekendheid geniet door de handgemaakte menselijke figuren. Onlangs heeft Evers met deze groep de prijs voor beste muziek gewonnen op het Internationaal Festival voor Poppentheater voor volwassenen in Bulgarije.