Za. 16-09-23: BachZonderPruik

Aanvang 20:00 uur. LET OP: dit concert stond eerst gepland op 23-09-2023, maar is verplaatst naar 16-09-2023!

Met een verfrissend losse speelstijl en sappige anekdotes over het leven van de componist neemt BachZonderPruik je mee naar Bach zoals je hem nog nooit hebt gehoord.

Kim Soepnel (contrabas, arrangementen, tekst), Babette Jane (saxofoon) en Nina Zuure (viool).

BachZonderPruik is ontstaan in het hoofd van contrabassist Kim Soepnel tijdens deelrepetities voor de Mattheüs Passion. In deze muzikale voorstelling, waarin Soepnel tussen de stukken door sappige verhalen vertelt over Bach, hoor je muziek uit verschillende meesterwerken, waaronder de Hohe Messe, das Wohltemperierte Klavier, de Cellosuites en de eerdergenoemde Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach. Alleen is de partituur teruggebracht tot de kale essentie van sopraan, alt en baslijn, zodat je nog beter de magie van het contrapunt -de drie zelfstandige, muzikale lijnen waar Bach zo'n meester in is- kunt horen.
Ook groeide bij Soepnel de neiging om Bach te ontdoen van 'de pruik', van de heiligheid en geslachteloosheid die klassieke muziek zo vaak omgeeft en om Bach te ontsluiten voor een publiek dat er niet voor heeft doorgeleerd. (Gerard van het Reve)


BachZP MS__5981 .jpeg

Zonder pruik slaat op de losse speelstijl van Bach Zonder Pruik, vandaar de keuze voor de musici die spelen zonder pruik:
Babette Jane de 'zwoel-swingende' saxofoniste. Jane deed conservatorium lichte muziek en komt uit de jazz-scene. Zij had haar tanden al eens gezet in de cellosuites van Bach.
Nina Zuure, de violiste met het intense geluid. Zij studeerde in Den Haag en Utrecht en speelde o.a. in het European Pop Orchestra en het Noordpool Orkest en is van alle markten thuis.
Kim Soepnel was -nog tijdens haar klassieke conservatoriumstudie- straatmuzikant, speelde de monoloog De Contrabas van Patrick Süsskind, werkte met Maarten van Roozendaal, Theatergroep Flint, Scheepskameel en is bekend als componist en bandleider van Kim Soepnel&Band.

Luister hier alvast ‘het Clipjespreludium’:

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.