Za. 20-05-23: Brackman Trio

Aanvang 20:00 uur.

Het woord ‘veelbelovend’ is al lang niet meer van toepassing op het Brackman Trio dat sinds de oprichting in 2009 al twee cd’s op zijn naam heeft staan, een waslijst aan concerten, meerdere prijzen heeft gewonnen en ook nog een aantal kamermuziekfestivals heeft georganiseerd. Wat dan wel? Jong, energiek, innemend en ontzettend toegewijd.

20230520

Het trio, dat bestaat uit violist Tim Brackman, cellist Kalle de Bie en pianist Rik Kuppen weet de kamermuziekpodia blijvend te verrassen met ‘intens speelplezier’ en goed gekozen repertoire waarbij de musici ‘volledig opgaan in de muziek’, aldus Het Parool.
Met hun indringende vertolking van Beethovens tweede en Ravels enige pianotrio bevestigt het Brackman Trio dat het ensemble tot de beste pianotrio’s van deze tijd behoort. Dit kunt u alleen met eigen oren horen.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het NMF.
Onze mooie Steinway vleugel die we dankzij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen hebben, en die vanavond door Rik Kuppen wordt bespeeld, krijgt gezelschap van twee andere prachtige instrumenten: Tim bespeelt een G.B. Gabrielli viool (Florence, 1764) die hij in bruikleen heeft van het Fonds en Kalle een prachtige Italiaanse cello uit 1870, gebouwd door Gaetano Chiocchi, eveneens door het NMF in bruikleen gegeven.


Programma:

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Trio voor piano, viool en cello in G gr. t., opus 70 nr. 2

  1. Poco sostenuto - Allegro, ma non troppo
  2. Allegretto
  3. Allegretto ma non troppo, A-flat major
  4. Finale. Allegro

Maurice Ravel (1875-1937)

Trio voor piano, viool en cello in a kl. t. 

  1. Modéré Pantoum (Assez vif)
  2. Pantoum
  3. Passacaille (Très large)
  4. Final (Animé)

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.