Za. 01-04-23: De Granaten Armband

Aanvang 20:00 uur.

Wie durft het sieraad van de liefde om te doen?

In de muzikale vertelling De Granaten Armband, gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938), wordt de toeschouwer ondergedompeld in het Russische societyleven van begin vorige eeuw. Het wel en wee van de personages komt tot uiting in sprankelende dialogen en treffende beschrijvingen. Niet voor niets plaatsen de Russen Koeprin, die ook wel de Russische Maupassant wordt genoemd, in de literaire eregalerij naast Tolstoj, Tsjechov en Boenin.

20230401Fotografie: Irina Nadja Willems

Vorstin Vera wordt aanbeden door een anonieme ambtenaar ver beneden haar stand. Vanwege een onverwachte benadering op haar naamdag komt het verhaal, waar Vera’s intimi haar graag mee plagen, tot een dramatische ontknoping. Er is liefde die alleen in muziek haar gelijke vindt, daarom klinken er pianostukken van Tsjaikovski, Skriabin en Rachmaninov en culmineert de voorstelling, net als Koeprin’s novelle, in het magistrale Largo Appassionato uit Beethovens Tweede pianosonate.

Concept en piano: Irina Parfenova
Acteur: Bartho Braat
Script en regie: Gerardjan Rijnders

 

Tickets en informatie:

De aanvangstijd deze muzikale vertelling is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.