Za. 22-10 en Zo. 23-10: 57 Mazurki

Alle 57 mazurka's van Frédéric Chopin live in één weekend!
Op zaterdagavond 22 oktober en zondagmiddag 23 oktober presenteert pianist Maurice Lammerts van Bueren zijn eerste solo-album: '57 mazurki'.

20221022 v1

Tijdens de lockdown van 2021 begon pianist Maurice Lammerts van Bueren samen met Jakko van der Heijden, labelmanager en Tonmeister bij Zefir Records, aan een langgekoesterde wens: het opnemen van alle 57 mazurka’s van Chopin. 16 september 2021 startte het overkoepelende project The Mazurki Project van het tweetal en werd er iedere donderdag een mazurka op het gelijknamige YouTube-kanaal geplaatst. Op 13 oktober 2022 gaat de laatste mazurka online, waarmee het project voltooid is. Twee weken later, op 21 oktober, verschijnen al deze mazurka's op het album 57 mazurki.
Tijdens de release van deze dubbel-cd kunt u dit magnum opus live ervaren in twee recitals.

Mazurki is het Poolse woord voor mazurka's. De Poolse dansvorm in driedelige maat bereikte onder Chopins handen ongekende hoogten. Op die manier vonden de van oorsprong volkse dansen hun weg naar de chique Parijse salons. De mazurka’s lopen als een rode draad door het leven van Chopin. Hij schreef er 57, de eerste waarschijnlijk in 1826, de laatste in 1849. Terwijl de eerste mazurka’s nog als functionele muziek op verzoek van enkele vrienden werden geschreven, ontwikkelden de latere werken zich tot zeer verfijnde en diepgaande salonstukken.

Maurice over zijn liefde voor de mazurka's:
Mijn leven lang ben ik omringd geweest door mazurka’s. Mijn moeder speelde ze op onze piano die in de huiskamer stond. In diezelfde huiskamer stonden ook de indrukwekkende speakers, waardoor de mazurka’s zich weemoedig verplaatsten van de grammofoonplaat van Artur Rubinstein naar onze hoofden en harten. De bijbehorende platenhoes had een betoverende voorkant, diepblauw, met dansende mensen en witte stippen die fonkelden als sterren. Door al die overweldigende indrukken werd al vroeg mijn smaak bepaald: mijn liefde voor de muziek van Chopin, mijn voorliefde voor zijn ‘salonwerken’, de noblesse van de Steinway-klank die voor mij altijd ongeëvenaard is gebleven. En Rubinstein staat voor mij nog altijd op eenzame hoogte.

Een unieke concertervaring!
Kaarten zijn los verkrijgbaar en als passe-partout.

Meer informatie:

mauricelammertsvanbueren-pianist.com
zefirrecords.nl
The Mazurki Project op YouTube

Een eerdere opname van Maurice Lammerts van Bueren in het Concertgemaal:

Tickets en informatie:

Zaterdag 22 oktober avondconcert om 20:00 uur: 57 Mazurki (deel 1)
Zondag 23 oktober middagconcert om 16:00 uur: 57 Mazurki (deel 2)

Bekijk hier het programmaboekje voor beide delen.

Prijs: € 21,50 per ticket / passe-partout (zaterdag en zondag) € 38,- per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
Studententickets voor € 15,- per ticket / passe-partout (zaterdag en zondag) € 25,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.