Vr. 4 en Za. 5-03-22: Lonely Piano Tweedaagse

Twee avonden achter elkaar de mooiste muziek voor piano solo door pianisten van over de hele wereld: van Chopin tot Monk en van Argentinië tot Deventer. 

Allemaal naar het Concertgemaal!

Vrijdag 4 maart:

BannersLonelyPiano20220304

Maurice Lammerts van Bueren luisterde van kinds af aan in zijn ouderlijke huiskamer naar de Mazurka’s van Chopin door Arthur Rubinstein. Nadat hij zijn eerste concours won met een mazurka, zijn deze composities niet meer weg te denken uit zijn muzikale carrière. Tijdens de lockdown van vorig jaar vatte hij het plan ze alle vierenzestig op te nemen in samenwerking met Zefir Records. Elke maand verschijnt een nieuwe mazurka online. Vanavond hoort u een keuze uit dit grootse en bijzondere project van deze bescheiden meesterpianist.

Manuel Sanguino is een aanstormend pianotalent waar u nog veel van gaat horen! Sanguino werd in 1998 geboren in de Dominicaanse Republiek en verhuisde in 2010 naar Nederland. Hij won reeds vele prijzen, waaronder de tweede prijs op het prestigieuze Prinses Christina Concours (2016). Hij timmert sindsdien hard aan de weg van zijn muzikale carrière op alle grote podia in Nederland, en natuurlijk ook de kleine, zoals het Concertgemaal.

Ernst Glerum is begenadigd contrabassist, onder andere van het ICP (Instant Composers Pool) van wijlen Misha Mengelberg waar hij de hele wereld mee rond toerde, en voormalig docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Wat nog maar weinigen tot een paar jaar geleden wisten is dat hij stiekem ook ‘een heel aardig moppie piano speelt’. Zo’n moppie waar je de hele avond naar kunt blijven luisteren. Twee avonden achter elkaar kruipt hij achter de vleugel in onze Lonely Piano Bar. Zorg dat u uw oren goed openhoudt, dan kent u het geheim ook.


Zaterdag 5 maart:

BannersLonelyPiano20220305

Aleksandra Tonelli startte haar muzikale carrière aan de Superior Conservatory of Music Ástor Piazzolla waar zij met onderscheiding haar piano diploma haalde en aan de Nationale Universiteit van de Kunsten in Buenos Aires waar zij compositie studeerde. Sinds 2018 woont zij in Rotterdam, waar zij haar diploma Master of Music in World Music (piano tango/ jazz compositie) haalde. Op dit moment is zij bandleider van Quinteto Irrreal en Palacio Alsina Tango. Haar muzikale horizonten zijn nog lang niet in zicht, ze heeft plannen te over, maar dit solorecital belooft in ieder geval al heel bijzonder te worden!

Ramon Valle is de allervriendelijkste Cubaanse pianogigant die we voor u wisten te strikken. Deze muzikale alleskunner kan de hele wereld uit de toetsen van de piano toveren: Cubaanse muziek -zijn eigen compositie Levitando werd een beroemd Cubaanse volkslied- jazz en klassiek. En dat alles met een explosieve energie en overweldigende emotie. Leuk weetje voor onze Steinway: Valle is ook een officiële Steinway artiest. Dus voor wie deze legende nog nooit gezien of gehoord heeft: dit is uw kans.

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van deze concertreeks is 20:00 uur.

Prijs: € 26,- per ticket per avond incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.

Vrijdag 4 maart

- Prokofjev en Granados door Manu Sanguino
- Een keuze uit de Mazurki van Chopin door Maurice Lammerts van Bueren 
- Fijne jazz door Ernst Glerum in de Lonely Piano Bar

Zaterdag 5 maart

- Piano Tango door Aleksandra Tonelli
- Geraffineerde eigen composities met Cubaanse roots door Ramon Valle
- Fijne jazz door Ernst Glerum in de Lonely Piano Bar