Zo. 25-09-22: Delight in Musicke

Delight in Musicke

Seldom Sene & Klaartje van Veldhoven met liederen, dansen en fantasieën uit de Engelse renaissance.

Liederen, dansen en fantasieën uit de Engelse renaissance
Muziek van William Byrd, John Dowland, Chrisopher Tye en anderen

Aanvang: 16.00 uur.

Tijdens dit middagconcert voeren Blokfluitkwintet Seldom Sene en sopraan Klaartje van Veldhoven u terug naar het Engeland van de laat zestiende eeuw; een periode waarin het repertoire voor solostem en instrumentaal ensemble bloeide en waarin composities van de hoogste muzikale en poëtische kwaliteit te horen zijn. Stem en consortinstrumenten -Seldom Sene beschikt over een indrukwekkende collectie van bijna honderd blokfluiten in alle soorten en maten!- versmelten tot een magisch geheel op podium.

20220123
De donkerste teksten spreken van ongelukkige liefdes en de dood, maar er is ook ruimte voor lichte en speelse madrigalen over de natuur en opvlammende liefdes.
Tussen de liederen door speelt Seldom Sene virtuoze instrumentale dansen en fantasieën waaronder een van Christopher Tye (1505-1572), waaraan Seldom Sene haar naam ontleent: een kort werk vol schoonheid, precisie en opvallende ritmische complexiteit dat de essentie weergeeft van het streven van deze vijf getalenteerde musici, te weten het uitvoeren van uniek repertoire op een niveau dat slechts zelden gezien of gehoord wordt.
Zo start u het nieuwe jaar muzikaal in ieder geval bijzonder goed. Wij hopen u dan ook graag te zien!


Seldom Sene wordt alom geprezen om de uitmuntende muzikale interpretatie en prachtige repertoirekeuze en concerteert in befaamde series en op festivals in heel Europa. Hun debuut-cd Taracea verscheen in september 2014 gevolgd door El aire se serena (februari 2016) met muziek uit de Spaanse paleizen en kathedralen van de 16e eeuw en door hun eigen arrangement van de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach (oktober 2017), bekroond tot 'BachCD 2017' door de luisteraars van Geen dag zonder Bach op Concertzender Nederland. In maart 2018 verscheen hun vierde album, Delight in Musicke, een verzameling van Engelse liederen en instrumentale muziek met medewerking van de sopraan Klaartje van Veldhoven.
Zie ook: https://www.seldomsene.com


Klaartje van Veldhoven is een graag geziene gast in het Concertgemaal en heeft naam gemaakt met haar heldere stemgeluid en haar ontroerende en grensverleggende uitvoeringen van oude muziek.
Zie ook: https://www.klaartjevanveldhoven.nl

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit middagconcert is 16:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.