Za. 20-11-21: Duo Bilitis

Two harps and voice

Aanvang: 20:00 uur.

Verliefd op hun eigen droombeelden van verre oorden zetten de componisten van dit programma exotische kleuren en kruidige geuren om in klank. Sprookjesachtige composities nemen de luisteraar mee naar een tovertuin vol pauwen, de woestijn waar de vuur etende salamander huist, de Pagode van een beeldschone keizerin, een diep woud om in te verdwalen.

20211120

Duo Bilitis bestaat uit Eva Tebbe (harp) en Ekaterina Levental (harp, mezzosopraan). Door deze bijzondere bezetting is dit een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daarbuiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen maar ook door het verstrekken van compositie -en arrangeer opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities Les Chanson de Bilitis op teksten van Pierre Louys.

Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition en bracht meerdere cd’s uit. Hun laatste cd uit 2018 rondom het werk van Debussy werd alom geprezen in de pers en kreeg een 10 in Luister Magazine.

Meer info zie: www.duobilitis.com

Programma:

Claude Debussy (1862-1918)
Ballade Slave pour deux harpes (arr. Eva Tebbe)

Bernard Andrès (1941)
Le Jardin des Paons pour deux harpes

Aspasia Nasopoulou (1972) / Floris van der Vlugt(1981) / Anthony LeighDunstan (1982)
Salamander for two harps and two voices

Pauze

César Franck (1822-1890)
Prelude, Fuga and Variation voor twee harpen (arr. Dewey Owens)

Maurice Ravel (1875-1937)
Ma mere L`Oye (arr. voor twee harpen John Escosa)
Pavane de la Belle au bois dormant
Petit Poucet
Laideronette
Imperatrice des Pagodes
Le jardin féerique

Francis Poulenc (1899-1963)
La Dame de Monte Carlo (arr. voor stem en twee harpen E. Levental)

Tickets en informatie:

Gelukkig kan het concert van Duo Bilitis: two harps and voice op 20 november a.s. doorgaan zoals gepland! Uiteraard zien wij erop toe dat we ons publiek op een veilige manier ontvangen.
Zitplaatsen worden ter plekke toegewezen en we scannen het coronatoegangsbewijs (CTB). Tijdens het concert is daarom 1,5 meter afstand niet van toepassing.
De bar is tot 20:00 uur geopend. U bent vanaf 19:30 uur van harte welkom in de zaal. U komt toch ook?

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.