Za. 16-10-21: Belinfante Kwartet

Aanvang: 20:00 uur.

Een avond kwartetten in enkel eigen arrangementen is wat dit grensverleggende strijkkwartet vandaag voor u in petto heeft! Met een voorliefde ook voor de minder bekende werken voor deze klassieke oer-bezetting én voor het samenwerken met andere kunstdisciplines bewandelde het Belinfante Kwartet al vaker het minder conventionele strijkkwartet-pad. Dit hele programma is gewijd aan muziek die de leden het meest na aan het hart ligt en zowel klassieke- als volksmuziek omvat maar dan in een spiksplinternieuwe, gestreken versie.

20211016

Arrangementen van klassieke werken, zoals Rossini’s Kyrie uit de Petite Messe Solennelle en composities van Hildegard von Bingen staan op het programma, maar ook volksmuziek uit Schotland en Menorca, waar de roots liggen van respectievelijk violiste Fiona Robertson en cellist Pau Marquès i Oleo.

Het Belinfante Kwartet is opgericht in 2016 en heeft sindsdien door heel Nederland en Europa opgetreden, waaronder op de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Tiberius Festival in Roemenië en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Recent waren ze live op NPO Radio 4 te horen in de Spiegelzaal en speelden ze live tijdens Podium Witteman.

Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

Het Belinfante Kwartet bestaat uit:
Olivia Schepers - viool
Fiona Robertson - viool
Sophie Vroegop - altviool
Pau Marquès i Oleo - cello

Zie voor meer informatie achter de schermen: www.belinfantequartet.com

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.