Za. 28-08-21: Tuinconcert - Fantasticus met Alex Potter [UITVERKOCHT]

Aanvang: 16:00 uur (bij slecht weer zal het tuinconcert plaatsvinden in het Concertgemaal)

Een fantastisch begin van het nieuwe seizoen! Het alom geprezen ensemble Fantasticus speelt virtuoze barokmuziek op historische instrumenten. Alex Potter is een van ’s werelds beste countertenors van dit moment. Vanmiddag openen zij samen in onze tuin het sprankelende nieuwe seizoen in het Concertgemaal.

20210828 v2

Foto: Jacqueline Imminkhuizen

Met veel passie en een grote expertise in de barokmuziek vertellen de leden een verhaal dat door de eeuwen heen altijd urgent en relevant is gebleven. De naam van het ensemble verwijst naar hun grootste bron van inspiratie; de mysterieuze en virtuoze muziek uit het midden van de 17e eeuw, bekend als stylus fantasticus. Composities van Buxtehude (1637-1707) en Biber (1644 -1704 zijn prominent aanwezig in hun repertoire, evenals muziek voor viool en viola da gamba in het algemeen.

Vandaag staat de 17e eeuwse kamermuziek aan het Duitse hof centraal.
Met muziek van Buxtehude, Biber, Bernhard, Schütz en Stradella.

Ensemble Fantasticus:
Alex Pottercountertenor
Rie Kimurabarokviool
Robert Smithviola da gamba
Pieter-Jan Belderklavecimbel

De Engelse countertenor Alex Potter begon zijn muzikale carrière als koorknaap aan de kathedraal van Southwark. Hij studeerde in Oxford en vervolgde zijn zangstudie aan de Schola Cantorum van Bazel, waar hij les had van Gerd Türk. Potter geldt als van ’s werelds beste countertenors van dit moment.

Rie Kimura is geboren in Japan. Haar briljante viooltechniek wordt alom geprezen en maakt haar tot een veelgevraagd solist en kamermuziekmusicus. Naast Fantasticus, waarvan zij een van de oprichters is, speelt Rie regelmatig met The Amsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Apollo Ensemble en de Nederlandse Bachvereniging. Haar eerste solo-opname ‘Tartini & Veracini’ werd in 2015 uitgebracht en ontving een zeldzame 5-sterren recensie van de Volkskrant.
Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de hoofdprijs van de Yamanashi Early Music Competition 2008 (Japan) en verschillende ensembleprijzen in Brugge en Amsterdam.

Robert Smith is een Engelse barokcellist en gambist. In 2012 won hij de 1ste prijs, de publieksprijs en de speciale prijs van de Bach-Abel Viola da Gamba-Competition in Köthen. In 2013 werd Robert’s spel in The Strad beschreven als: ‘Intens expresive, highly dramatic.’

Pieter-Jan Belder is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist, continuspeler en blokfluitist.
Hij geniet een internationale carrière. Sinds 2005 is hij als dirigent van zijn eigen ensemble Musica Amphion regelmatig te gast in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

Tickets en informatie:

De aanvangstijd voor dit concert is 16:00 uur. Bij slecht weer zal het tuinconcert plaatsvinden in het Concertgemaal.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop. >>UITVERKOCHT<<