Za. 09-01-21: Nieuwjaarsconcert [GEANNULEERD]

Er zijn concerten om 19:00 en 20:30 uur met een beperkt aantal bezoekersplaatsen.

Nieuwjaarsconcert door Robert Smith en Israel Golani.

20210109

Reizen anno 2021 doe je het beste op deze manier! De eerste tonen van dit nieuwe jaar in het Concertgemaal worden gespeeld door Robert Smith (viola da gamba) en Israel Golani (theorbe, luit).

Deze twee barok-toppers gidsen u door het oude Frankrijk, Engeland en Italië in een muzikale tijdreis van het hoogste niveau.
Geniet van een intiem concert met prachtige renaissance- en barokmuziek van onder andere Marin Marais, William Byrd, Giovanni Kapsberger en John Dowland en laat je meevoeren op hout en snaren, het nieuwe jaar in.

Robert Smith is een viola-da-gamba-speler en barokcellist uit Yorkshire, Engeland. Hij treedt op met diverse vooraanstaande ensembles en orkesten, zoals met het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met zijn eigen kamermuziekensemble Fantasticus heeft hij meerdere veelgeprezen cd’s opgenomen voor het label Resonus Classics.
Robert verkent graag diverse muziekgenres en werkt samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. In 2017 bracht Robert een van de allereerste opnames uit van Telemann’s nieuw ontdekte Fantasia’s voor viola da gamba solo, die The Observer recenseerde als ‘spel van uitzonderlijke kwaliteit’ en 5 sterren kreeg in BBC Music Magazine. Zijn release 'La Gracieuse' uit 2019 met muziek van Marin Marais was Editor's Choice van Gramophone Magazine.

Israel Golani studeerde aan de Universiteit van Tel-Aviv cum laude af als musicoloog.
Zijn belangstelling voor historische tokkelinstrumenten zorgde ervoor dat hij zich daarna specialiseerde in het spelen van de renaissanceluit en theorbe bij Fred Jacobs aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Elizabeth Kenny aan The Royal Academy in Londen.
Inmiddels heeft hij zich gevestigd als een prominent luit- en theorbespeler. Als basso continuo-speler trad Israel op met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, de Nederlandse Bachvereniging en B’Rock en sinds 2014 leidt Israel de continuo-sectie van het Russische ensemble MusicAeterna. Zijn volgende cd Dolent Départ met muziek voor renaissanceluit en -gitaar komt in 2021 uit.

Tickets en informatie:

In verband met de corona-maatregelen (check hier onze corona richtlijnen voor bezoekers) hebben wij alleen enkele en dubbele plaatsen op 1,5 meter in de zaal beschikbaar. Per transactie zijn daarom maximaal 2 tickets (voor gezinsleden) te bestellen.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.