Za. 29-05-21: Trio Knott [GEANNULEERD]

LET OP: dit concert is i.v.m. de corona-maatregelen geannuleerd en wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Een première én een trip down memory lane in één, want dit trio komt na twintig jaar (!) op speciaal verzoek van het Concertgemaal weer bij elkaar.

20201219Trio Knott: Vincent van den Bossche (zang, cello), Pieter Lenaerts (zang, nyckelharpa), Lot Vandekeybus (zang, tuba)

In 2000 waren Lot Vandekeybus, Pieter Lenaerts en Vincent van den Bossche onderdeel van de Belgische band Fra Ma§on, waarmee zij meerstemmige assemblages maakten van oude liederen en veelvuldig op verschillende podia in België en Nederland speelden. Daarbij lieten zij zich inspireren door renaissance componisten en traditionele muziek uit Scandinavië, de Balkan en de Lage Landen.
Vandaag begeleiden deze drie muzikale Vlaamse Reuzen hun tijdloze samenzang met tuba, cello en nyckelharpa, een snaarinstrument dat verwant is aan de draailier.

Trio Knott onderneemt voor dit concert een zoektocht naar de kracht van het muzikale geheugen: hoe spreken eeuwenoude thema's zoals verlies, melancholie, feestvreugde en liefde vandaag tot ons? Tegelijkertijd is het voor de musici een nieuwe ontmoeting met diepgewortelde liederen die je heel lang, ook na twintig jaar, nog bijblijven.

Tickets en informatie:

Om voldoende afstand te kunnen houden wordt het concert twee keer uitgevoerd met een beperkt aantal bezoekersplaatsen. De aanvangstijden voor deze concerten zijn 19:00 en 20:30 uur.

In verband met de corona-maatregelen (check hier onze corona richtlijnen voor bezoekers) hebben wij alleen enkele en dubbele plaatsen op 1,5 meter in de zaal beschikbaar. Per transactie zijn daarom maximaal 2 tickets (voor gezinsleden) te bestellen.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.