Za. 10-10-20: Duo Ebano

Om 19:00 en 20:30 uur met een beperkt aantal bezoekersplaatsen.

Nieuwe muziek, electronica en cross-overs van verschillende muzikale stijlen in avontuurlijke programma’s: dat is wat het onalledaagse klarinet-piano duo voor de wereld in petto heeft.

20200314 1 1000w

Foto: Marco Borggreve

Overladen met diverse internationale prijzen -onder andere de Storioni Toonzaal Prijs, Omroep MAX Jong Talent Prijs, Yasaÿe International Music Competition- en geselecteerd voor het Dutch Classical Talent Program rekt Duo Ebano het traditionele repertoire voor deze klassieke bezetting op met nieuwe composities en nieuwe arrangementen.
Verwacht dus naast Brahms, Berg en Von Weber ook Zappa, Gozzi en Gorini!

Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano) zijn elkaars beste vrienden en ontmoetten elkaar op het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan. Inmiddels wonen ze alle twee in Amsterdam, waar ze hun passie voor kamermuziek met zoveel mogelijk mensen willen delen. Ze werken veel en vaak samen met andere musici en componisten, o.a. met componist Luca Petracca, Gerardo Gozzi en violiste Jana Ozolina.
Hun eerste cd, Blackbird (r)evolution, is in januari dit jaar uitgekomen.

Door de combinatie van klassiekers met ongehoorde werken wekken ze graag de nieuwsgierigheid bij hun publiek op. Bent ú al nieuwsgierig geworden? Mis dit concert dan niet!

Programma:

  • Carl Maria von Weber: Grand Duo Concertante op.48
  • Johannes Brahms: 3 Intermezzi, Op. 117 I. Andante moderato (arrangement: Paolo Gorini)
  • Alban Berg: Vier Stucke op.5 voor klarinet en piano
  • Paolo Gorini: Broken Chain
  • Frank Zappa: FZ for Alex (arrangement: Andrea Chenna)
  • Boris Bezemer: I love you
  • Gerardo Gozzi: The underwater life of a bass clarinet

Tickets en informatie:

Dit concert was gepland in maart 2020, maar is door de coronacrisis verplaatst naar 10 oktober 2020. Om voldoende afstand te kunnen houden wordt het concert twee keer uitgevoerd met een beperkt aantal bezoekersplaatsen. De aanvangstijden voor deze concerten zijn 19:00 en 20:30 uur.

In verband met de corona-maatregelen (check hier onze corona richtlijnen voor bezoekers) hebben wij alleen enkele en dubbele plaatsen op 1,5 meter in de zaal beschikbaar. Per transactie zijn daarom maximaal 2 tickets (voor gezinsleden) te bestellen.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.