Za. 14-12-19: Claron McFadden & Nightshade

De wereldberoemde Amerikaanse sopraan Claron McFadden maakte in 2016 een roadtrip: drie weken lang reisde ze rond het Middellandse Zeegebied om te onderzoeken hoe muziek en eten onderdeel zijn van onze identiteit. Ze gebruikte de iconische aubergine als haar visitekaartje en werd zo door verschillende families in vijf landen opgenomen. Ze leerde daar hun auberginegerechten koken en maakte kennis met lokale liederen.


Deze liederen vormen de basis van dit concert. Samen met Yannick Peeters (contrabas), Sjahin During (percussie) en Osama Abdulrasol (qanun) vormt ze Nightshade. Via mediterrane en oriëntaalse muziek zoeken ze naar onze gedeelde, culturele waardes. “And, if you close your eyes, you can almost smell the aubergine...” – Claron McFadden

 Claron McFadden en Nightshade credit Erik de Jong WEB

Foto: Erik de Jong

McFadden treedt wereldwijd op en heeft samengewerkt met grote dirigenten als Kurt Masur en Sir John Eliot Gardner. Daarnaast werkte ze mee aan opera's zoals Dialogues des Carmélites van Francis Poulenc en zong ze op internationale festivals, waaronder het Holland Festival. Nightshade is een samenwerkingsproject tussen McFadden en de getalenteerde Peeters, During en componist en producer Abdulrasol.


Een prachtig eindejaarsconcert waar iedereen van zal smullen.

 

Tickets en informatie:

De aanvangstijd voor dit concert is 20:30 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten >>UITVERKOCHT<<