Za. 26-10-19: Maat Saxophone Quartet

Dit jong en aanstormend Portugees saxofoonkwartet neemt u mee op een reis rond de wereld én door de tijd. Via Debussy, Mendelssohn en Dvořák komen ze uit bij de hedendaagse componisten Nuno Lobo (Portugal), Ramin Amin Tafreshi (Iran) en Guillermo Lago (Nederland).

 Maat Saxophone Quartet credit Feng Media web

Foto: Feng Media

De getalenteerde leden van het Maat Saxofoonkwartet Daniel Ferreira (sopraan saxofoon), Catarina Gomes (alt saxofoon), Pedro Silva (tenor saxofoon) en Mafalda Oliveira (bariton saxofoon) werken vaak samen met jonge componisten om de ontwikkeling van nieuw repertoire te bevorderen. Zo speelden ze vorig seizoen tijdens de Open Concertbak een prachtig nieuw werk van Adam Lukawsksi.

 

Hun bundeling van muzikaliteit, vernieuwing en enthousiasme is door meer mensen opgemerkt, want sinds hun eerste concert in 2018 slepen ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Músicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. 

 

Kortom: het neusje van de Portugese zalm door een stel zeer muzikale jonge honden.

 

Tickets en informatie:

De aanvangstijd voor dit concert is 20:30 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.

 

Wist u dat u ook een strippenkaart kunt kopen? Met een strippenkaart koopt u vijf of tien concerttickets die een jaar geldig blijven:

€ 91,50 voor vijf tickets (€ 18,30 per ticket)

€ 171,50 voor tien tickets (€ 17,15 per ticket)