Vr. 10-05-19: Zwervershart door TG Flint

Op vrijdag 10 mei een bijzonder (éxtra!) concert in het Concertgemaal: Zwervershart; de nieuwste literaire muziekvoorstelling van Theatergroep Flint.
Poëzie uit vier windstreken door vier topmusici!

20190510 500w

Artistiek leider, theatermaker en zanger Felix Strategier heeft de afgelopen decennia een keur aan poëzie in muziek gegoten. Gewapend met zijn buikklavier en omringd door toonaangevende (jazz-)muzikanten toerde hij jarenlang (en nog steeds) stad en land door om de dichtkunst op levendige wijze aan de man te brengen.
Samen met de drie lage strijkers van het New Flint Poetry Orchestra (Saskia Meijs, altviool, Eilidh Martin, cello, Marko Bonarius, contrabas) zijn deze composities in een bijzondere, nieuwe, donkere, laag gestreken jas gegoten. En waar anders dan in het Concertgemaal komt deze gloedvolle combinatie tot zijn volste recht?

In deze literaire muziekvoorstelling hoort u venijnige en ontroerende poëzie uit alle windstreken. Het befaamde zwerversbloed van de dichter J. Slauerhoff (1889-1936) vormt hierbij een belangrijke inspiratiebron.

In zijn korte leven heeft Slauerhoff als scheepsarts alle wereldzeeën bevaren. Nooit vond hij ergens onderdak, eenmaal op zee verlangde hij naar Nederland en thuis wilde hij zo snel mogelijk weer aanmonsteren. Hartstocht, verlangen en de zoektocht naar de zin van het leven zijn de basisingrediënten van deze literaire dwaaltocht door het menselijk bestaan, altijd op zoek naar het nog groenere grasveld bij de buren.
In Nederland wil ik niet sterven en in die natte grond bederven.

Aan de hand van tekstfragmenten van Slauerhoff die als leidmotief dienen, komt ’s werelds schoonste poëzie voorbij van o.a. Gerrit Achterberg en Ed. Hoornik (Nederland), Paul van Ostaijen en Hugo Claus (België), Carlos Drummond de Andrade (Brazilië), Ingrid Jonker en Antjie Krog (Zuid-Afrika), Boris Ryzji (Rusland) en Bertolt Brecht (Duitsland).

Programma:

Zwervershart


De aanvangstijd voor dit concert is 20:15 uur.
Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten >>UITVERKOCHT<<