Za. 13-04-19: Mehmet Polat & friends

Een tijdloos concert met muziek die je nog nooit eerder hebt gehoord! Vanavond brengt meester ud-speler, componist en ensemble-leider Mehmet Polat het repertoire van zijn eerste solo cd ‘Ageless Garden’.

20190413 Mehmet Polat 500w

Polat zoekt de grenzen op van de mogelijkheden op deze eeuwenoude Arabische luit en combineert Anatolische volksmuziek, klassiek Ottomaanse muziek en jazz met elkaar.
Een avond vol melancholieke melodieën, felle roffels en hypnotiserende riffs uit het muzikale universum van Polat.

Mehmet Polat

Mehmet Polat is een veelgevraagd ud-speler in binnen-en buitenland, heeft zijn eigen Mehmet Polat Trio en speelt regelmatig met o.a. Eric Vloeimans, Michel Banabila en het Andalusisch Orkest. Vorig jaar was hij special guest op het Internationaal Masters of the Ud Festival in het Concertgebouw.
De ud is een peervormig, Arabisch snaarinstrument en wordt beschouwd als een voorloper van de luit (el ud werd lute). De oudste afbeeldingen van de ud zijn afkomstig uit 5000 v. Chr. Een moderne ud heeft 12 snaren. Polat ontwikkelde zijn eigen ud met nog twee extra bassnaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten. 

De pers over Ageless Garden:

‘Warm aanbevolen!’ (Mixed World Music Magazine)

‘Een subliem klein meesterwerkje’ (Moors Magazine)

Programma:

Ageless Garden

De aanvangstijd voor dit concert is 20:30 uur.
Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.