Za. 23-02-19: Helena van Heel & Rietveld Ensemble

Helena van Heel (mezzosopraan), Marleen de Bakker (harp) en het fameuze Rietveld Ensemble trappen dit nieuwe jaar in het Concertgemaal af met een prachtig afwisselend programma met de naam Songs along the way.

20190222 Helena 500w

Een programma waarin u kunt ronddwalen in de bergen zonder van uw stoel te komen; van het Romantische hoge Noorden (Waldemar Thrane), inclusief koebellen (!), maakt u via Gustav Mahler’s ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’ en een bijzonder mooi strijktrio van Gideon Klein een hedendaagse, auditieve bergwandeling in ‘Songs along the way’ van Jeff Hamburg.
Een avontuurlijke avond met topmusici en muzikale vergezichten!

Over Helena van Heel

Haar eerste muzikale ervaring deed de van oorsprong Zweedse mezzosopraan Helena van Heel op in haar geboortestad Boliden, in het verre noorden van Zweden, zingend als soliste in het plaatselijke kinderkoor. Na haar conservatoriumopleiding zong zij in het Zweeds Radiokoor en het Eric Ericsons Kamerkoor onder leiding van zijn legendarische naamgever. Via haar werk bij het Nederlands Kamerkoor kwam ze in Nederland terecht, waar ze een glanzende carrière als solozangeres opbouwde.

Helena van Heel trad onder meer op met uiteenlopende ensembles als het Orkest van de Achttiende Eeuw, Amsterdam Sinfonietta, Asko|Schönberg en de Marinierskapel. Ook was zij te horen in gerenommeerde festivals als het Holland Festival en het Gergjev Festival.
Een grote liefde heeft de zangeres voor de kunst van het lied. Zij geeft jaarlijks vele liedrecitals in grote zalen, maar ook binnen de intieme ambiance van de Stichting Vrienden van het Lied. En met succes, getuige de woorden van pianist Rudolf Jansen, Nederlands bekendste liedbegeleider: “zij frappeert zowel vocaal als in uitdrukkingskracht door haar natuurlijke eenvoud en door een puurheid, die direct het hart raakt."

Programma:

Helena van Heel & Rietveld Ensemble

De aanvangstijd voor dit concert is 20:15 uur.
Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.