Za. 8-12-18: Carte Blanche voor Nelson Latif

Dit concert laat de zon weer even schijnen in deze donkere dagen voor kerst! Nelson Latif is een graag geziene gast in het Concertgemaal en andersom houdt deze Braziliaanse meestergitarist-en cavaquinhospeler ontzettend van onze bijzondere zaal! Vandaag speelt hij een verrassingsprogramma met muzikale vrienden, zoals alleen hij dat kan.

20181208 800w
Nelson Latif speelt akoestische gitaar en “cavaquinho”, een klein, ukelele-achtig Braziliaans snaarinstrument. Hij is van de generatie musici van de jaren ‘80 van São Paulo. In zijn muzikale opleiding lag het accent op de typisch Braziliaanse “choro” en de jazz. In de loop der tijd heeft hij een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld, met de techniek van de klassieke gitaar en de vele invloeden die hij in de loop van zijn carrière heeft opgepikt.


Zijn melodische lijnen zijn sterk beïnvloed door bebop en de Braziliaanse syncopische ritmes. Maar ook de virtuoze techniek van de flamenco is een belangrijk deel van de stijl van Latif.


Latif begon op zijn veertiende gitaar te studeren, en op zijn zeventiende werkte hij al in het nachtleven van São Paulo als begeleider van zangers en zangeressen. In die periode won hij een prijs in de competitie die een muziekschool had georganiseerd, en won daardoor een beurs om aan de Faculteit Santa Marcelina voor dirigent en componist te studeren.
Vanaf 1997 startte hij een internationale carrière met tal van muzikanten van over de hele wereld, zoals naast Brazilië, Portugal, Suriname, Nederland, Zuid-Korea en India.


Sinds 2002 organiseert Nelson Latif het project “Alma Brasileira” (Ziel van Brazilië) voor Braziliaanse ambassades, universiteiten en culturele instellingen. Het project bestaat uit workshops, concerten en een lezing waarbij een breed scala van traditionele Braziliaanse muziek wordt belicht. Naast rondreizend musicus is Nelson Latif als socioloog afgestudeerd aan de Universiteit van São Paulo.

Programma:

Carte Blanche voor Nelson Latif

De aanvangstijd voor dit concert is 20:15 uur.
Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.  >>UITVERKOCHT<<