Za. 15-09-18: Jeroen van Vliet MOON TRIO

Het Concertgemaal zet meteen hoog in dit seizoen met deze zinderende aftrap! Pianist Jeroen van Vliet staat bekend om zijn lyrische stijl en heldere klank op de piano.

Als pianist, maar ook als componist, treedt hij op met een breed scala aan artiesten van over de hele wereld, o.a. Paul van Kemenade, Eric Vloeimans, Eric van der Westen, Yuri Honing, Simin Tander, Bob Malach, Kenny Wheeler, John Zorn, Norma Winstone, Charly Mariano en Erkan Ogur.

20180915

In 2014 kreeg Van Vliet de hoogste Nederlandse onderscheiding in de jazzwereld, de Boy Edgar Prijs.
In 2015 startte Jeroen van Vliet het Moon Trio met in zijn gedachte een nieuwe benadering en een nieuw geluid. Met bassist Cord Heineking werkte hij al eerder samen in Simin Tander’s kwartet en met drummer Mark Schilders in veel verschillende constellaties door de jaren heen.
Een van de features van dit trio is het gebruik van effecten in combinatie met piano en bas. Het geluid geeft de luisteraar een andere, nieuwe focus en de musici nieuwe mogelijkheden voor de composities en improvisaties. De muziek gaat over ‘groove’ en schoonheid; de schoonheid van het akoestische pianogeluid.

De stukken zijn vaak simpel, de muziek is emotioneel en vol leven.
Het eerste album (2016) kreeg meteen veel lovende kritieken. Het trio is inmiddels bezig met de voorbereidingen van een nieuw album, dus wellicht beleeft u vandaag ook nog een primeur! Voorproefje: http://jeroenvanvliet.com/moon-trio-trailers/

Programma: Earth – Time
- Jeroen van Vliet – piano, effecten
- Cord Heineking – contrabas, basgitaar, effecten
- Mark Schilders – drums

De aanvangstijd voor dit concert is 20:15 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.