Ma. 26-03-18: Lakha Khan

Een zeer bijzonder EXTRA concert in het Concertgemaal van de laatste grote sindhi sarangi maestro uit Rajasthan India: Lakha Khan.
Deze levende legende en vertolker van oude Indiase liederen zingt in zes talen/dialecten en verbindt probleemloos Indiase klassieke muziek met Indiase folk.

20180326
Lakha Khan's sarangi is veel geprezen en het geluid wordt "transformerend" genoemd. Zijn albums 'At Home' and 'Live in Nashville' kregen vier sterren in Songlines (http://www.songlines.co.uk/). Een voorbeeld van het commentaar: "Just great playing from a Sufi master - Simon Broughton".

Op maandag 26 maart onderbreekt maestro Khan zijn Europese tour voor een korte stop in Amsterdam en speelt samen met zijn zoon in Het Concertgemaal.
Beide heren behoren tot de oude Manganiyar gemeenschap van muzikanten uit West India. Ze zullen Sufi Kalaams, vergeten Krishna Bhajans, and instrumentele Raga’s voor u spelen.

Dit concert belooft iets heel bijzonders te worden en een buitenkans voor iedereen die van een bijzonder geluid, traditie en virtuositeit houdt!

Voor meer informatie zie: http://www.amarrass.com/lakha-khan/artists/lakha-khan

Aanvang 20:15 uur, 11,50 euro incl. servicekosten per ticket.