Zo. 14-01-18: Improvisie - Alex Simu & Folkert Oosting

Wilt u in 2018 het tempo ook graag wat lager? Start het nieuwe jaar dan met de ‘verstillende’ improvisaties en vertragende ritmes van dit bijzondere duo.

20180114 500w
De van oorsprong Roemeense klarinettist Alex Simu is door zijn warme, diepe sound een veel gevraagde musicus in de (internationale-) jazz- en wereldmuziek scene. Als filmcomponist kreeg hij een Gouden Kalf voor de soundtrack van Beyond Sleep (2016). Alex kwam pianist Folkert Oosting bij toeval tegen in de jazzscene. En daagde hem uit zijn natuurlijke talent en hart voor de muziek meer te volgen. Folkert waagde de sprong en leert nu een andere wereld kennen naast zijn werk in het communicatievak.
Voor het duo dat nu regelmatig samenspeelt, werd de tijd rijp voor een eerste cd.
Op deze cd-presentatie in het Concertgemaal hoort u diverse composities van het album ‘Improvisie’. Laat u meevoeren door het muzikale- en persoonlijke verhaal van dit bijzondere duo. Of verassen door de kleurrijke instrumenten uit het eigen atelier van Alex. En proef de rustgevende sfeer van geïmproviseerde soundscapes die evengoed zouden passen bij een avontuurlijke roadtrip door de Balkan, het Midden Oosten of zelfs China.

Linkje naar FaceBook-pagina
Alex heeft ook een eigen site: www.alexsimu.nl