Za. 26-08-17: Zomerconcert & Culinaria

Het Concertgemaal opent haar seizoen met een zomeravond vol prachtige zomermuziek en culinaire hoogstandjes!

Singer songwriter Vera van der Poel en saxofoonkwartet Double Espresso laten om beurten en samen hun fijnste liedjes en composities horen.

20170826 doubleespresso

Neerlands enige vrouwelijke improviserende saxofoonkwartet charmeert haar luisteraars met een uiteenlopend repertoire, variërend van Zez Confrey’s Dizzy Fingers en andere hits uit de Roaring Twenties tot eigen composities en nieuw werk.

In het programma Ongegeneerd over de Liefde bezingen zij samen met multi-instrumentalist Vera van der Poel en percussionist Terence Samson alle facetten van de liefde in mambo-, tango- of jazzvorm.

De Noordmannen laten op hun beurt zien dat liefde ook door de maag gaat en vlechten hun eigen gepassioneerde culinaire programma door dit vrolijke zomerconcert heen. Nagenietend van al dat moois en lekkers kunt aan het eind van de avond ‘samen de son sien sakken in de... Kadoelerbreek’!

Vera van der Poel
Met haar mix van pop en jazz heeft zangeres en multi-instrumentalist Vera van der Poel ruimschoots haar plek veroverd in de Nederlandse muziekwereld. Veel mensen kennen haar van bands als Mimezine, Beeswamp, Voer en als Divera.
Haar nieuwste plaat, haar tweede solo-album, is in februari 2017 uitgekomen onder de titel ‘Time versus Time’.

NTB magazine: “…daarbij ontpopt zij zich als zoete fee die zachte lullaby's zingt, als onstuimige rockbitch die niets ontziet en als mysterieuze engel die de luisteraar in vervoering brengt…”
Platomania: “…Een zéér gevarieerd album met als vaste waarde de stem van Vera als solide cement en heel intens. Tom Waits steekt zijn duimpje omhoog als hij op Time vs Time zoveel mooi klinkende eigenzinnigheid hoort…”
Lust for Life: “…In de teksten heeft ze daadwerkelijk wat te melden en vermijdt ze doorgaans uitgekauwde clichés…”
www.veravanderpoel.com

Saxofoonkwartet Double Espresso
Neerlands enige vrouwelijke improviserende saxofoonkwartet charmeert haar luisteraars met een uiteenlopend jazz repertoire, variërend van Zez Confrey’s Dizzy Fingers en andere hits uit de Roaring Twenties tot eigen composities én niuew werk geschreven door Martin Fondse, Oene van Geel en andere Nederlandse top-componisten. 

Het kwartet zoekt voortdurend naar nieuwe balansen tussen intieme vrije improvisatie en heftige arrangementen.
De uitzonderlijke bezetting van twee alt- en twee baritonsaxofoons zorgt voor ongekende mogelijkheden met stomende baslijnen en gillende solo’s.

Line-up:
Babette Jane en Floortje Smehuijzen: alt sax
Annette de Greeuw en Loes Rusch: bariton sax
www.double-espresso.nl

Ongegeneerd over de liefde
“Ongegeneerd over de liefde” gaat over de romantiek in al zijn aspecten. Het is onverwachts, onbeantwoord, verwarrend, verlangend, hartverscheurend, exotisch en strijdend tot het bittere eind. Eigen werk en stukken van componisten uit heden en verleden, pompende grooves, poëtische teksten, verrassende arrangementen en zoete harmonieën.

In dit programma wordt gespeeld, geflirt, ongegeneerd gegeven, maar vooral wordt het publiek meegenomen in de euforie en overgave van onze grootste vriend en vijand: de Liefde.
www.terencesamson.com

Programma:
NB: aangepast tijdschema!
vanaf 17:00 uur  : Inloop
17:30 - 18:00 uur: Vera van der Poel solo
18:00 - 18:45 uur: Noordmannen
18:45 - 19:15 uur: Double Espresso
19:15 - 20:00 uur: Noordmannen
20:00 - 20:45 uur: Ongegeneerd over de liefde
vanaf 21:00 uur  : After-party

Prijs: € 75,- + € 1,50 servicekosten per ticket (incl. 3 concerten, diner en drinken tijdens het diner). Ledentickets zijn bij uitzondering niet inwisselbaar bij dit culinaire concert.