Za. 27-06-15: Zomernachten (door: Helena van Heel)

De maand juni is bij uitstek de tijd voor Zomernachten.
Op het programma staan romantische liederen van Franse en Zweedse bodem zoals:
•    L’Heure exquise - Reynaldo Hahn
•    Sommarnatten - Ture Rangström
•    Flickan knyter i Johannenatten - Wilhelm Stenhammar
Het hoogtepunt van de avond wordt gevormd door het beroemde Les nuits d’été van Hector Berlioz.

 DSC0874 copyuitsnede 200w

De van origine Zweedse mezzosopraan Helena van Heel wordt vergezeld door het GoYa Kwartet. Dit kwartet bestaat uit de strijkers Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer. Alle vier maken ze deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest. De liederen zijn oorspronkelijk geschreven voor piano of orkest. Max Knigge heeft deze in opdracht bewerkt voor mezzosopraan en strijkkwartet. 'Ik werd meteen verliefd op deze liederen,' aldus Knigge. U kunt deze avond zelf beoordelen of de liederen wellicht nog beter tot hun recht komen in dit nieuwe strijkersjasje.

Helena van Heel, mezzosopraan
Haar eerste muzikale ervaring deed Helena van Heel op in haar geboortestad Boliden, in het verre noorden van Zweden, zingend als soliste in het plaatselijke kinderkoor. Na haar conservatoriumopleiding zong zij in het Zweeds Radiokoor en het Eric Ericsons Kamerkoor onder leiding van zijn legendarische naamgever. Via haar werk bij het Nederlands Kamerkoor kwam ze in Nederland terecht, waar ze een glanzende carrière als solozangeres opbouwde.
Helena trad onder meer op met uiteenlopende ensembles als het Orkest van de Achttiende Eeuw, Amsterdam Sinfonietta, Asko|Schönberg en de Marinierskapel. Ook was zij te horen in gerenommeerde festivals als het Holland Festival en het Gergjev Festival. Een grote liefde heeft de zangeres voor de kunst van het lied. Zij geeft jaarlijks vele liedrecitals in grote zalen, maar ook binnen de intieme ambiance van de Stichting Vrienden van het Lied. En met succes, getuige de woorden van pianist Rudolf Jansen, Nederlands bekendste liedbegeleider: “zij frappeert zowel vocaal als in uitdrukkingskracht door haar natuurlijke eenvoud en door een puurheid, die direct het hart raakt." En een Zweedse recensie over hetzelfde programma kopte met: 'Uitmuntend vocaal spel van goddelijke zangvogel'.

Opening Concertgemaal 13 09 14 15 proc500w

Foto: Helena van Heel zingt tijdens opening Concertgemaal (13 sept. 2014)

Nancy Wiltink
Tijdens het middagconcert worden de liederen afgewisseld met bijzondere verhalen van Nancy Wiltink.
Haar bedrijf Tuin aan Zee is een gemengd bedrijf. Ze verzamelt en vertelt verhalen, schrijft verhalen en laat mensen hun verhaal vertellen. Ze gebruikt haar eigen tuin als podium ‘De Verhalentuin’, reist rond met haar verhalenmobiel en als kers op de taart heeft ze in Tuin aan Zee ook een klein verhalenhuis gebouwd, waar mensen uit alle hoeken van de wereld een paar dagen op verhaal kunnen komen. Meer info: www.tuinaanzee.nl

 

PROGRAMMA 27 juni

16.00 uur
Verhalenverteller Nancy Wiltink, bekend van Tuin aan Zee, voegt zich speciaal voor het middagconcert bij het gezelschap. De elfenkoningin Titania gaat samen met de Waternimf op zoek naar de Buiksloterbreekbekkikker. Het Concertgemaal wordt omgetoverd in een midzomernachtdroom!

20.15 uur
Terwijl de junizon daalt wordt u meegenomen naar de nachtelijke wereld waarin gevoelens van liefde, verlies en verlangen de ruimte vullen. Berlioz cyclus Les nuits d’été in de versie met strijkkwartet zal voor het eerst in Nederland worden uitgevoerd.

Dit concert vormt de afsluiting van het eerste seizoen in het Concertgemaal.

16:00 : Middagconcert --> nog beperkt aantal kaarten beschikbaar (OP=OP)! 
18:00 : Diner             --> nog beperkt aantal kaarten beschikbaar (OP=OP)!
20:15 : Avondconcert --> UITVERKOCHT!

Het Concertgemaal biedt plaats voor 60 bezoekers.

Kosten:
Volwassenen: € 15,-
Kinderen: € 7,50

Diner:
€ 35,- per diner (incl. 2 glazen wijn/bier/fris)
€ 12,50 per kinderdiner (7-12 jaar)
Er zijn nu ook combinatie tickets te koop voor concert en diner!

Reserveren via knop 'Tickets bestellen?' op deze pagina, diner tickets zijn alleen geldig in combinatie met een concertkaartje.

Sponsor concert: Ontwikkelingscombinatie De Bongerd

logo bongerd 120w