Za. 15-10-16: Ragazze Quartet

Het fameuze Ragazze Quartet haalt de wolkenkrabbers van New York naar het Concertgemaal tijdens het programma ‘Fellow Travelers’. Zij speelt te midden van een fotografie decor waarin drie componisten met drie Amerikaanse verhalen centraal staan. Dvořák, de gelukszoeker. Riley de Amerikaan die zijn inspiratie voor herhaalde patronen uit India haalt. En Bartók, de oorlogsvluchteling.

Het land van de onbegrensde mogelijkheden: de Verenigde Staten. Of lijkt dat maar zo? Zowel Béla Bartók als Antonín Dvořák konden er, ondanks hun roem, hun geluk niet vinden. Maar niemand kan ontkennen dat het wat met je doet, zodra je de skyline van Manhattan voor je ziet opdoemen. Een Amerikaans feestje dus, met werken van de Amerikaanse ‘minimal’ componist Terry Riley, en de eerder genoemde Europese componisten Dvořák en Bartók, die beiden naar New York trokken en daar enkele van hun grootste meesterwerken schreven.

Programma
Anton Dvořák - Strijkkwartet no.12 in F groot op.96 ‘Amerikaans’
Terry Riley – Sunrise of the Planetary Dream Collector
Béla Bartók - Strijkkwartet no.2

Musici
Rosa Arnold – viool
Jeanita Vriens – viool
Annemijn Bergkotte – altviool
Jan Bastiaan Neeven – cello

Toneelbeeld: Felipe Gonzáles Cabezas

www.ragazzequartet.nl

Het Ragazze Quartet is een jong, Nederlands strijkkwartet dat opvalt door haar muzikale bevlogenheid, talent, veelzijdigheid en presentatie. 
Over de CD Cesko (2015) schreef de pers:

De Volkskrant *****
‘Het Strijkkwartet van de Tsjech wordt in hun handen een stuk met een fysieke, ritmische kracht die bij de Ragazze diep van binnen komt. Samen zetten ze akkoorden neer, alsof hun handen en armen bestuurd worden door één brein.’

Luister (een Luister 10)
‘Dvorak opus 106, een werk waarmee het Ragazze vergroeid is, trefzeker en intens.’


16.00 Middagconcert Ragazze Quartet
18.00 Diner >> UITVERKOCHT <<
20.15 Avondconcert Ragazze Quartet