Za. 20-08-16: Zwoele Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek (avond)

Zwoele Zomerse gitaarmuziek uit Zuid-Amerika
Aanvang: 20.15 uur

The Guitar Connection
Gitaarduo Ger Oosterhaven en Daniël Antonie spelen een Spaans/Zuid-Amerikaans programma met eigen arrangementen van o.a. Albeniz, de Falla en Granados en Giuliani, met bewerkingen van stukken van Rossini. The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens uit Utrecht, hun publiek, een mix van stijlen én hoogstaand gitaarwerk. Ze spelen al jaren met veel plezier samen en stralen dit enthousiasme ook zeker uit op het podium!
www.theguitarconnection.nl

Trio Latif, Fadel and Sou (na de pauze)
De combinatie van muziekstijlen die Nelson Latif zich gedurende zijn carrière heeft toegeëigend maken dat er niets anders op zit dan op het puntje van uw stoel te gaan zitten in het Concertgemaal! Samen met zijn muzikale gasten Elizabeth Fadel en Simone Sou sluit hij deze avond op fenomenale en Braziliaanse wijze af.

Met:
Nelson Latif - 7 string akoestische gitaar and cavaquinho
Elizabeth Fadel - piano
Simone Sou - percussie

Nelson Latif speelt akoestische gitaar en “cavaquinho”, een klein, ukelele-achtig Braziliaans snaarinstrument. In zijn muzikale opleiding lag het accent op de typisch Braziliaanse “choro” en de jazz. Hij heeft zijn roots in de jazzscene van São Paulo en verhuisde eind jaren '80 naar Amsterdam. In de loop der tijd heeft hij een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld, met de techniek van de klassieke gitaar en de vele invloeden die hij in zijn carrière heeft opgepikt.  Hij werkte samen met talloze musici onder wie Lilian Vieira en Michael Moore.
www.nelsonlatif.com

                                                                                       Elizabeth Fadel

                                                       Simone Sou