Za. 14-03-15: Waterwolf & Stads/Einder (door: Duo Leeghwater)

Het programma wordt samengesteld en gespeeld door Arthur Wagenaar (compositie, toetsen) en duo Leeghwater: Marieke Franssen (fluit) en Marieke Wenink (altviool). Duo Leeghwater speelt voornamelijk op locatie en heeft een programma rondom de gemalen van Noord Holland ontwikkeld.
Arthur is behalve componist en pianist ook instrumenten bouwer. Hij zal een gemaal-snaar-installatie bouwen en dat samen met het duo bespelen.

Waterwolf 01 500w

16.00: Waterwolf
Het publiek wordt meegenomen in het verhaal over de Waterwolf: de eeuwige dreiging van en de strijd tegen het water. Het gemaal is onze medestander in dit gevecht en de aanwezige kinderen worden medespeler en nemen actief deel aan het concert.
De muziek die gespeeld wordt is onder andere van klassiekers als Bach, Martinu en Debussy maar ook nieuw werk van Pieter Smithuijsen, Natalia Dominquez Rangel en Arthur Wagenaar. De middag sluit af met een gezamenlijke sessie van spelers en publiek op de gemaal-snaar-installatie: meterslange snaren die door de hele ruimte heen opgespannen zijn.


Waterwolf 02 550w

20.00: Stads/Einder
Bij het Concertgemaal staan we met één been in de polder en met het andere in het stadsleven. Uitgangspunt / thema van het avondconcert is de kruisbestuiving tussen stad & land, natuur & techniek. Centraal staat de nieuwe compositie van Arthur Wagenaar, Stads/Einder voor piano solo (in ontwikkeling) . Dit werk wordt  gecombineerd met andere actuele muziek met hetzelfde thema voor piano, altviool, fluit en combinaties hiertussen.
Ter afsluiting zal de installatie, net als ’s middags met de kinderen, weer in werking worden gezet.

Waterwolf 03 550w

16:00 : Middagconcert - ook geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
18:00 : Diner - voor musici en bezoekers
20:00 : Avondconcert - voor fijnproevers

Het Concertgemaal biedt plaats voor 60 bezoekers.

Kosten:
Volwassenen: € 15,-
Kinderen: € 7,50

Diner:
€ 35,- per diner (incl. 2 glazen wijn/bier/fris)
€ 12,50 per kinderdiner (7-12 jaar)
Er zijn nu ook combinatie tickets te koop voor concert en diner!

Reserveren via knop 'Tickets bestellen?' op deze pagina, diner tickets zijn alleen geldig in combinatie met een concertkaartje.