Za. 11-03-23: Laurens Moreno & Bandi Varádi

Hongaarse zigeunermuziek

Aanvang 20:00 uur.

Laurens Moreno is altvioliste met een grote liefde voor Hongaarse zigeunermuziek. Zij is overtuigd van de blijvende waarde van de rijke Hongaarse muzikale Romacultuur, vooral van deze zoals die is ontstaan in de omgeving van Boedapest.

20230311

Vandaag is Laurens samen te horen met de vermaarde cimbalist Bandi Váradi, die in Boedapest is opgegroeid en met wie zij samen deze poëtische muziek verklankt. Het prachtige geluid van het cimbalom doet soms denken aan de zee die over de kiezels van een strand rolt of de wind die door de bladeren in een bos ruist.
Moreno doet al meer dan twintig jaar onderzoek naar deze traditie in Nederland, Boedapest en Transsylvanië. De altviool als opkomend solo-instrument vindt in de Hongaarse zigeunermuziek een schat aan composities en mogelijkheden hiervoor. Door de altviool een zelfstandige stem te geven laat haar ensemble ook binnen de Hongaarse zigeunermuziek een nieuw geluid horen.

Moreno speelde onder andere met het Armando kwartet en het Nello Mirando Ensemble.

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.