Za. 19-12-20: Trio Knott

Om 19:00 en 20:30 uur met een beperkt aantal bezoekersplaatsen.

Wat is er mooier dan het jaar afsluiten met tijdloze samenzang door drie muzikale Vlaamse reuzen, met een concert waarin verschillende tijden en landen harmonisch samensmelten tot één meeslepend geheel?

20201219Trio Knott: Vincent van den Bossche (zang, cello), Pieter Lenaerts (zang, nyckelharpa), Lot Vandekeybus (zang, tuba)

In 2000 waren Lot Vandekeybus, Pieter Lenaerts en Vincent van den Bossche onderdeel van de Belgische band Fra Maçon, waarmee zij meerstemmige assemblages maakten van oude liederen en veelvuldig op verschillende podia in België en Nederland speelden. Daarbij lieten zij zich inspireren door renaissance componisten en traditionele muziek uit Scandinavië, de Balkan of de Lage Landen.
Op speciaal verzoek van het Concertgemaal nemen ze twintig jaar later als vocaal trio de draad weer op en begeleiden zichzelf op tuba, cello en nyckelharpa, een snaarinstrument dat verwant is aan de draailier.

Trio Knott onderneemt voor dit concert een zoektocht naar de kracht van het muzikale geheugen.
Hoe spreken eeuwenoude thema's zoals verlies, melancholie, feestvreugde en liefde vandaag tot ons? Tegelijkertijd is het voor de musici een trip down memory lane waarin diepgewortelde liederen voorbij komen die je nooit meer loslaten.

Een bijzondere reis naar het einde van dit -toch wel verwarrende- jaar!

Tickets en informatie:

Om voldoende afstand te kunnen houden wordt het concert twee keer uitgevoerd met een beperkt aantal bezoekersplaatsen. De aanvangstijden voor deze concerten zijn 19:00 en 20:30 uur.

In verband met de corona-maatregelen (check hier onze corona richtlijnen voor bezoekers) hebben wij alleen enkele en dubbele plaatsen op 1,5 meter in de zaal beschikbaar. Per transactie zijn daarom maximaal 2 tickets (voor gezinsleden) te bestellen.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.