Za. 14-03-20: Duo Ebano

Na een prachtige uitvoering in de Open Concertbak in het Concertgemaal vorig jaar, maakte dit bijzondere duo een vliegende start! Overladen met diverse internationale prijzen (o.a. Storioni Toonzaal Prijs, Omroep MAX Jong Talent Prijs, Yasaye International Music Competition) en geselecteerd voor het Dutch Classical Talent Program rekt Duo Ebano het traditionele repertoire voor deze klassieke bezetting op met nieuwe composities en nieuwe arrangementen. Verwacht dus naast Brahms, Berg en Von Weber ook Zappa, Gozzi en Gorini!

20200314 1 1000w

Foto: Marco Borggreve

Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano) ontmoetten elkaar op het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan en wonen inmiddels alle twee in Amsterdam, waar ze hun passie voor kamermuziek met zoveel mogelijk mensen willen delen.

Ze werken veel en vaak samen met andere musici en componisten, o.a. met componist Luca Petracca, Gerardo Gozzi en violiste Jana Ozolina. Door de combinatie van klassiekers met ongehoorde werken wekken ze graag de nieuwsgierigheid bij hun publiek op. Hun eerste cd is vers van de pers in januari 2020 uitgekomen. Bent ú al nieuwsgierig geworden? Mis dit concert dan niet!

Programma:

  • Carl Maria von Weber: Grand Duo Concertante op.48
  • Johannes Brahms: 3 Intermezzi, Op. 117 I. Andante moderato (arrangement: Paolo Gorini)
  • Alban Berg: Vier Stucke op.5 voor klarinet en piano
  • Paolo Gorini: Broken Chain
  • Frank Zappa: FZ for Alex (arrangement: Andrea Chenna)
  • Boris Bezemer: I love you
  • Gerardo Gozzi: The underwater life of a bass clarinet

Tickets en informatie:

De aanvangstijd voor dit concert is 20:30 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.

Wist u dat u ook een strippenkaart kunt kopen? Met een strippenkaart koopt u vijf of tien concerttickets die een jaar geldig blijven:

€ 91,50 voor vijf tickets (€ 18,30 per ticket)

€ 171,50 voor tien tickets (€ 17,15 per ticket)