Za. 28-09-19: Duo Reijseger & Bosgraaf

Een hele bijzondere opening van een heel nieuw seizoen én lustrum! Toen vijf jaar geleden de verbouwing van het Concertgemaal nog in volle gang was, liet cellist Ernst Reijseger voor het allereerst muziek klinken in het toen nog vervallen gemaal; eerst piepend en knarsend, alsof het roest van de machines moest afkomen, daarna steeds meer geolied, tot vlammend, virtuoos en ontroerend mooi. Een mooier nieuw begin kan een oud watergemaal zich niet wensen!
Vandaag, precies vijf jaar na de officiële opening, is hij samen met vriend en collega Erik Bosgraaf (blokfluiten) de seizoensopener en vormen zij samen de aftrap voor nog weer vijf mooie jaren!

20190928

Foto: Jelmer de Haas

De wereldberoemde cellist en componist Ernst Reijseger staat bekend om zijn avontuurlijke performances, waarin hij constant op zoek is naar de essentie in muziek en in communicatie met collega’s op het podium, het publiek en de omgeving om hem heen. Samen met blokfluitist Erik Bosgraaf, in wie hij een avontuurlijke en virtuoze gelijke heeft gevonden, speelt hij vandaag een hedendaags Bach-programma, waarin volop geïmproviseerd wordt rondom het werk van deze klassiek reus. Beide musici spelen over de hele wereld en werken samen met artiesten uit verschillende, zo niet alle, disciplines. Vandaag, op deze lustrumdag, keren ze terug naar de basis: Bach. Maar dan wel helemaal anders. Het kan ook niet anders.

Programma:

Duo Reijseger & Bosgraaf

De aanvangstijd voor dit concert is 20:30 uur.
Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.