Za. 10-11-18: Mosa Trio

“It’s always a great experience for the audience to attend one of their concerts”, aldus Vincent Coq, pianist van het vermaarde Trio Wanderer.

20181110 mosa trio 02
Mosa Trio: Alexandra van Beveren (viool), Paul Stravridis (cello), Bram de Vree (piano)


Door de spannende programmakeuze is een concert van het Mosa Trio altijd een belevenis. Het trio programmeert graag verschillende contrasterende stijlen binnen een concert waardoor het publiek enerzijds altijd iets hoort waar het van houdt en anderzijds ook vaak in aanraking komt met iets wat nieuw voor ze is. Ook de inlevende manier waarop het trio de muzikale werken toelicht, draagt bij aan het scheppen van een verhaal. Zeker bij hedendaags klassiek werk levert dit voor het publiek vaak nieuwe inzichten op!

De internationale carrière van het Mosa Trio nam een vlucht na het winnen van een groot aantal prijzen.
Zij wonnen o.a. de 2e prijs op het 31e FNAPEC Concours européen Musique d’Ensemble (2017), de 2e prijs en de prijs voor de mooiste uitvoering van het hedendaagse opdrachtwerk tijdens de Orlando Competition (2015) en de ‘Supernova – the Future Sound of Classical Music’ in Brussel (2014).

Sinds zijn oprichting in 2010 heeft het Mosa Trio in veel grote zalen in Nederland en België gespeeld, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Theater aan het Vrijthof (Maastricht), BOZAR (Brussel) en de Academiezaal (Sint-Truiden). Ook is het te gast geweest op verschillende (internationale festivals zoals het Grachtenfestival (Amsterdam), Festival Classique (Den Haag), het Orlando Festival (Kerkrade) en het Klarafestival (Brussel), als ook in het Opera Museum Verona (Italië), de Sichuan Conservatory of Music (China) en op het Festival de Musique d’Illzach (Frankrijk).

Vandaag spelen ze hun favoriete stukken in het Concertgemaal!

Programma:

J. Haydn - Trio nr. 12 in Es, Hob.XV36
M. Ravel - Pianotrio in a
Pauze
Paul Stanhope - Pulses for pianotrio
J. Brahms - Trio nr 3 in c, op. 101

De aanvangstijd voor dit concert is 20:15 uur.
Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.