Za. 17-02-18: So el Ençina door Dos Estrellas (middag)

Dos Estrellas - So el Ençina Luciana Cueto (zang) & Emma Huysser (harp)

Omdat dit concert vorig jaar wegens ziekte was afgelast, heeft u in het begin van dit nieuwe jaar meteen een nieuwe kans om dit prachtige concert bij te wonen!
Pure zang begeleid door de wonderschone klanken van de harp: dat kan alleen maar over De Liefde gaan. De in Amsterdam Noord woonachtige zangeres Luciana Cueto en harpiste Emma Huysser, samen So el Ençina, nemen u mee op reis vanaf de vroeg- Renaissance van de Galicische kust tot aan het Peruviaanse hooggebergte van de Latijns-Amerikaanse Barok. Het programma Dos Estrellas bestaat uit verfijnde poëzie gecombineerd met subtiele polyfonie uit beide muzikale tijdsperiodes: van de Spaanse Cancionero Musical de Palacio tot Códice Zuola uit Peru. Een overdonderende muzikale tijdreis waar je stil van wordt.

Luciana Cueto (mezzo sopraan)
De Argentijnse Luciana Cueto woont alweer 17 jaar in Amsterdam-Noord. Ze kwam naar Amsterdam voor de liefde en studeerde aan het Brabants Conservatorium. Zij ging in de leer bij zangeressen die ze bewonderde, Rebecca Stewart en Xenia Meijer. Deze leerden haar oude muziek te zingen zoals die in de vijftiende en zestiende eeuw klonk. “Het is nog een hele kunst om de polyfonie van de oude manuscripten te doorgronden. Maar dat vind ik ook het mooie aan het vak.’Naast haar zangstudie volgde zij ook viola da gamba lessen bij Paulina van Laarhoven.
Haar interesse gaat zowel uit naar oude muziek, als folk. Cueto geeft concerten en recitals over de hele wereld, van Argentinië tot Noorwegen, en treedt op met verschillende ensembles en groepen, zoals Música Temprana, Utrecht Oude Muziek Festival koor en het Egidus Kwartet.
Het mooie van Amsterdam vindt ze de stilte – ja, de stilte. “Als je over de grachten fietst, is het gewoon stil. In welke andere grote stad heb je dat?”

Emma Huysser (barokharp)
Betoverd door de rijkheid aan klanken begon begon Emma Huijsser als kind al vroeg op de blokfluit. ZIj studeerde daarin in 2011 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daarop besloot zij ook haar barokharpstudie te vervolmaken. Op dit moment studeert zij aan de Scuola Civica di Musica in Milaan bij Mara Galassi. Hiervoor ontving zij twee studiebeurzen van het Huygens Fonds en het VSB fonds.
Huijsser is oprichter van The Continuo Comapany en een lid van het Red Rose Four blokfluit kwartet. Zij treedt regelmatig op met het ensemble o.l.v. Mike Fentross La Sfera Armoniosa. Ook werkt zij samen met het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman.
Samen met zangeres Luciana Cueto vormt zij So el Ençina.

Programma:
16:00 Middagconcert: Luciana Cueto & Emma Huysser
20:15 Ragazze Quartet