Za. 13-05-17: Dramm & Basilova, Im alten Stil (avond)

Vanavond kunt u zich op het hoogste niveau laten meevoeren door drie topmusici: Helena Basilova (piano), Diamanda La Berge Dramm (viool) en Marie Schmit (cello).

Deze jonge muzikale talenten delen hun passie voor muziek uit het begin van de 20e eeuw. Zij nemen zij u mee op avontuur met Schnittke's sonate 'Im alten Stil' en maken een verbinding met een waar klassiek stuk, namelijk een pianotrio van Haydn.

Diamanda en Helena begonnen in 2013 samen te spelen nadat zij beiden terugkeerden naar Amsterdam na een studie in de Verenigde Staten. Zij geven concerten over de hele wereld, van Boston tot Bombay.

Mis deze internationale, nu al legendarische avond, niet!

20170513

Diamanda La Berge Dramm groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Op haar dertiende bracht ze 'Raadsels' van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005. Sindsdien treed ze op als solist, kamermusicus en band-member op festivals zoals Zürich Tage fur Neue Musik, het Grachtenfestival, Lucerne Festival, Holland Festival, en November Music. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjesprijs.

Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op in Nederland. Haar pianocarrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Ze verhuisde naar New York om zich daar verder te ontwikkelen en te laten inspireren. Recentelijk voerde ze onder meer Scriabin’s 9e Sonate op in Carnegie Hall’s Weill Hall en speelde ze het Tweede Pianoconcert van Shostakovich in Symphony Space in New York.In 2013 bracht de pianiste haar debuut CD uit met pianowerken van Leoš Janáček die lovend werd ontvangen. In April 2015 verscheen haar nieuwe CD, opgedragen aan de Russische componist Alexander Scriabin.

Marie Schmit is gevestigd in Berlijn en speelt internationaal met verschillende ensembles. Dit seizoen maakt ze onder andere een solo tournee met haar programma SOlow, een intiem programma aan de rand van stilte dat ze 10 keer voor 10 mensen speelt.

Aanvang avondconcert: 20:15 uur.
Deze keer is er geen dinerarrangement.