Het Concertgemaal

20170610211804 JvD DSC 9595 HDR

Het Concertgemaal On Tour / zaterdagmiddag 24 maart / toegang gratis
Ontdek de mooiste muziek op de leukste locaties in Amsterdam-Noord, want Het Concertgemaal komt naar je toe deze lente! Op zaterdag 24 maart zijn er tussen 12.00 uur en 18.30 uur op verschillende locaties in Amsterdam-Noord vijf concerten te zien, horen én te beleven. Fiets de hele route of ga naar een optreden van je keuze: alles mag, iedereen is welkom en de toegang is helemaal gratis!

Om zicht te houden het aantal bezoekers vragen wij je aan te melden via dit inschrijfformulier.

's Avonds speelt het NedPho Go! Ensemble een prachtig programma met muziek van Brahms en Schumann in het Concertgemaal. Koop je tickets voor dit concert hier.

Allemaal naar het Concertgemaal!


Het Concertgemaal is gevestigd in één van de mooiste locaties van Amsterdam Noord: het oude gemaal aan de Landsmeerderdijk. Gerenoveerd en omgetoverd tot een schitterende werkplek voor creatieve ondernemers uit de omgeving en tegelijkertijd het eerste podium voor klassieke muziek in Noord. Vast of flexibel, er zijn meerdere abonnementsvormen. Daarnaast kun je er afspraken hebben en vergaderingen houden. Je werkt met gelijkgestemden uit de buurt, er is heerlijke koffie en een landelijk gevoel.

concerten

Ook biedt het Concertgemaal een podium waar liefhebbers van klassieke muziek tien keer per jaar kunnen genieten van concerten van hoge kwaliteit. Deze optredens onderscheiden zich van een doorsnee klassiek concert door een persoonlijke presentatie van de musici, te midden van de industriële en intieme sfeer die het gemaal uitademt. De schoonheid van dit oude gemaal, de groene omgeving, de heldere akoestiek en de aanwezigheid van de Steinway vleugel versterken elkaar op deze bijzondere plek!

Het gemaal is eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Stadsherstel heeft het gebouw met behulp van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Bureau Broedplaatsen en Stadsdeel Noord gerenoveerd en gaat deze prachtige locatie voor een periode van 25 jaar beheren.

Het Concertgemaal - Landsmeerderdijk 213 - 1035 PV Amsterdam


Het Concertgemaal wordt o.a. ondersteund door het het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Dit fonds heeft de prachtige Steinway vleugel in bruikleen gegeven aan het Concertgemaal. Het NMF draagt bij aan de ontwikkeling van muzikaal talent door hoogwaardige instrumenten ter beschikking te stellen aan honderden musici.

LogoNMF