Het Concertgemaal

 20170610211804 JvD DSC 9595 HDR 

ZA. 26 AUG opent het Concertgemaal weer haar deuren met een speciaal culinair zomerconcert!
Singer-songwriter Vera van der Poel en saxofoonkwartet Double Espresso laten hun fijnste liedjes en composities horen. De Noordmannen laten op hun beurt proeven dat liefde ook door de maag gaat. We zien u graag terug op dit vrolijke zomerconcert met heerlijk eten, afgewisseld met mambo, tango, jazz en uiteraard klassieke muziek.

Binnenkort kunt u via deze website tickets bestellen voor dit culinaire concert én overige concerten t/m december.


Veiling gemist? Koop een stoel!
Heeft u onze veiling 18 juni gemist, maar wilt u toch nog een bijdrage leveren? Koop dan voor ons een stoel zodat wij volgend seizoen deze niet steeds hoeven te huren en u lekker kunt zitten.
U kunt hier een stoel kopen; € 30,- voor een stoel zonder naam
of € 50,- voor een stoel met uw naam erop!

Trailer ©2017 Concept en interview Vincent Jobse, drones Wouter van der Pot, editing en montage Jeroen van Dalen


Op 10 juni 2017 was het Kobra Ensemble te gast in het Concertgemaal. Esther van Nie en Jeroen van Dalen maakten een mooie rapportage van dit zeer geslaagde concert.

20170610203210 JvD DSC 9557


Het Concertgemaal is gevestigd in één van de mooiste locaties van Amsterdam Noord: het oude gemaal aan de Landsmeerderdijk. Gerenoveerd en omgetoverd tot een schitterende werkplek voor creatieve ondernemers uit de omgeving en tegelijkertijd het eerste podium voor klassieke muziek in Noord. Vast of flexibel, er zijn meerdere abonnementsvormen. Daarnaast kun je er afspraken hebben en vergaderingen houden. Je werkt met gelijkgestemden uit de buurt, er is heerlijke koffie en een landelijk gevoel.

concerten

Ook biedt het Concertgemaal een podium waar liefhebbers van klassieke muziek tien keer per jaar kunnen genieten van concerten van hoge kwaliteit. Deze optredens onderscheiden zich van een doorsnee klassiek concert door een persoonlijke presentatie van de musici, te midden van de industriële en intieme sfeer die het gemaal uitademt. De schoonheid van dit oude gemaal, de groene omgeving, de heldere akoestiek en de aanwezigheid van de Steinway vleugel versterken elkaar op deze bijzondere plek!

Het gemaal is eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Stadsherstel heeft het gebouw met behulp van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Bureau Broedplaatsen en Stadsdeel Noord gerenoveerd en gaat deze prachtige locatie voor een periode van 25 jaar beheren.

Het Concertgemaal - Landsmeerderdijk 213 - 1035 PV Amsterdam


Het Concertgemaal wordt o.a. ondersteund door het het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Dit fonds heeft de prachtige Steinway vleugel in bruikleen gegeven aan het Concertgemaal. Het NMF draagt bij aan de ontwikkeling van muzikaal talent door hoogwaardige instrumenten ter beschikking te stellen aan honderden musici.

LogoNMF